Pages

Saturday, November 14, 2009

SMAC Free Fight @ CFSIIUM Petaling Jaya

yeah, this whole week is filled up with SMAC Activities, SMAC Carnival telah bermula minggu lepas lagi, ini adalah salah satu program oleh Pusat Asasi IIUM, dan aku nak tekankan kat sini, ramai jugak yang masuk Free Fight dari semua jenis martial arts; Taekwondo, Silat, Muay Thai. Wrestling, Street Fight and Freestyle. Semua hebat hebat belaka, memang tak dinafikan lagi, hahaha. So, aku harap untuk semua peserta, berlawanlah dengan semangat kesukanan, hahaha,ceceh!

okla, itu je la blog nak update, i;m currently quite stuck now, don't know what to write, crap, aku injured!

Tuesday, November 10, 2009

Semester 2 bermula! Start your engine!

damn, sudah masuk semester ke 2, hampir 2 minggu sudah aku berada di CFS, core course kelas aku dah start, this sem is gonna be a tough sem, with 9 subject that have to bear, akuade repeat la wei, EPT Reading, aku pun tak paham macam mana bole repeat, confuse jugak otak ku dibuatnya. next, untuk minggu kedua ni, ade carnival untuk student CFS yang dipanggil SMAC atau nama panjangnya, Sport and Martial Arts Carnival.

untuk program ni, aku jadi Asst. Prog. Coordinator untuk Free Fight, aku pu tak tahu apa tugasnya sebab tak di beri briefing la, hehehe. tapi tape la janji dapat jugak jadi committee. ok la, sampai disana saja coretan, untuk kawan-kawan, mari kita menggegarkan SMAC CFSIIUM, jom kita!

Thursday, October 22, 2009

Few Days Left!

ya, bertemu lagi dalam blog yang indah ini, ok kali ni aku nak post pasal hari hari terakhir utk cuti, wargh, rase sekejap sangat cuti, member matriks kerajaan baru cuti, tak sempat nak bercuti dengan mereka. sewaktu cuti ini, macam macam la aku buat, keje la, taekwondo la, jage event la and many more. time cuti ni jugak la aku keluar ngan Afeeq and Pidot, tu jelah kekasih lelaki ku yang sanggup temankan aku, tengok wayang,dan memacam lagi, thanx bro, korang antara member terbaik aku, aku sayang giler kat korang, hahaha! KAMI BUKAN GAY!

ok, next, hanye tinggal beberapa hari saja lagi utk kami habiskan cuti ini, hari ahad isnin nak kene masuk dah, kelas dah nak stat, assigment akan jadi banyak, exam menjelang tiba. tapi sedehnye, pointer aku sikit je, hanye dapat 2.609 je, huhuhu, aku target at least 3.0 tapi itu je la yang aku mampu buat, tanpa usaha tidak akan berjaya
so, for the next sem, aku dah tak nak memain lagi, aku nak fokus bagi bole dapat 3.0 pointer;at least. ok la, sampai disini saja yg ingin aku coretkan, salam

Tuesday, October 13, 2009

Kemenangan BN di Bagan Pinang

ok, kali ni post aku pasal politik, korang cari la kat label negaraku. ok, mari kita bincang pasal pasca pilihan raya Bagan Pinang, telah sedia maklum bahawa BN telah menang di Bagan Pinang oleh Tan Sri Samad tapi sebelum itu, bukankah TS Isa Samad ade disabitkan dengan kesalahah politik wang atau bahasa kasarnya, RASUAH? bagaimana beliau boleh lagi tercalon sebagai calon BN sedangkan beliau digantung keahlian UMNO selama 5 tahun? apa pendapat kepada pihak atasan UMNO? tetapi jika sudah rezeki, memang tak boleh nak cakap dan tahniah kepada BN

kepada PR, usaha harus dikukuhkan lagi, kerja keras harus dilakukan untuk menjamin kemenangan yang berganda. ini boleh dijadikan sebagai satu pengajaran dan tauladan kepada PR. hurm, bagi saya, Bagan Pinang adalah kubu UMNO seperti kubu PKR di Permatang Pauh. sekali lagi saya ucapkan tahniah kepada BN kerana telah menang di Bagan Pinang dan selamat beramal!

Sunday, October 11, 2009

PAPADOM!



ha, post terbaru aku, rakan rakan marilah tengok PAPADOM, cerita ini mengisahkan pengorbanan ayah kepada anaknya selepas isterinya mati dalam kemalangan dan usaha seorang ayah untuk hidup senang dan memberi kebahagiaan kepada anaknya walaupun anaknya tidak sedar. Cerita penuh dengan gelak tawa, emosi dan macam lagi. Intro cerita ni pun dah lawak tergelak nak pecah perot!

nanti bila tengok cerita ni, dengar la punchline yang terbaik dari hasil karya Afdlin Shauki! pastikan semua anda melihat filem, cerita ni aku bagi 5 star full!

Wednesday, October 7, 2009

Cuti cuti

tepat habis speaking test, terus aku berdesup balik ke rumah. hahaha, best dapat balik, dapat jumpe member seperjuangan. erm, next, bile dah cuti, kene la ade duit betol x? nasib baek la ade kerja time cuti ni, kerja ngan mak aku, bapak aku, bertuah aku, huhuhu

daripada duduk melepak tak tentu hala, baik cari duit lagi bagos kan? nak melepak tak kisah asal ingat rumah, ingat mak bapak sudah, hurm, cukupla yang dicoret hari ni,nak keep blog ni update bukan senang, 1 blog nak maintain susah wo! :D

ok la frens,chiao!

Monday, September 28, 2009

Siapakah Ini? (encore and refresh)



she light up my life, all my life become bright and confidence, she give a hope that before this did not appear and most importantly, she stole my heart and until now i dont know how she stole my heart, quite weirdo rite!

Thursday, September 24, 2009

Nightwish Addicted



The Escapist by Nightwish

Lyrics:

Who's there knocking at my window?
The owl and the Dead Boy
This night whispers my name
All the dying children

Virgin snow beneath my feet
Painting the world in white
I tread the way
and lose myself into a tale

Come hell or high water
My search will go on
Clayborn Voyage without an end

A nightingale in a golden cage
That's me locked inside reality's maze
Come someone make my heavy heart light
Come undone
Bring me back to life

A nightingale in a golden cage
That's me locked inside reality's maze
Come someone make my heavy heart light
It all starts with a lullaby

Journey homeward bound
The sound of a dolphin calling
Tearing off the mask of man
The tower-my sole guide

This is who I am
Escapist
Paradise Seeker
Farewell, time to fly
Out of sight
Out of time
Away from all lies

A nightingale in a golden cage
That's me locked inside reality's maze

A nightingale in a golden cage
That's me locked inside reality's maze
Come someone make my heavy heart light
Come undone
Bring me back to life

A nightingale in a golden cage
That's me locked inside reality's maze
Come someone make my heavy heart light
It all starts with a lullaby

A nightingale in a golden cage
That's me locked inside reality's maze
Come someone make my heavy heart light
Come undone
Bring me back to life

A nightingale...
In a Golden Cage...

Tuesday, September 22, 2009

Ramadhan berakhir! Eid bermula lalu exam pun bermula sekali

Terlebih dahulu aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Eidulfitri, maaf zahir dan batin, kalau aku ade buat salah ke, terpukul, tersepak, terajang, termaki, terbelasah, tertumbuk dan bermacam TER lagi la, aku mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kuku kaki.

Ramadhan telah berakhir, Eid telah beermula lalu bermula la exam final utk Sem ini di Asasi UIA, maka akan berakhirlah Sem pertama ku di Asasi, hahaha. tetapi dengan tanpa segan silu dan konfidennya, bahawa beta mengumunkan beta tak bace pape lag wei ape nak jadi pun tak taw, ish ish ish! sebenarnya agak pelik jugak aku, exam waktu raya, macam aku SPM tahn lepas, SPM waktu Ramadhan then ngam ngam habis SPM terus raya lepas habis SPM dan raya Eid, itulah kenangan terakhir ku di sekolah

akhir kata, salam eidulfitri buat rakan rakan di UIA, Pusat Matrik Kerajaan, IPTA, IPTS dan dan lain lain,
salam

Thursday, August 20, 2009

Pengumuman untuk Followers!

pengumuman untuk followers aku, walaupun sikit tap aku bangga jugak la, ade jugak yang berminat nak follow blog aku yang tak seberapa ini, hahaha.

dengan ini diumumkan bahawa sesiapa yang berminat untuk membeli laptop yang berkuasa tinggi dengan harga yang berpatutan, boleh la call aku tanpa segan silu dan konfidennya. aku supply laptop brand Sager, walaupun korang tak pernah dengar tapi ape kate korang pergi jenguk dulu dekat laman webnye, then baru la korang decide nak beli ke tidak. aku bagi student price kat korang taw, bukan senang.

sesiapa yang berminat bolehla call aku kat nombor ni, 0133069216.

sebelum terlupa, kena la bagi laman webnye kan, betol x?
ini laman webnye, www.sagernotebook.com
senang senang lihat la okeh, dan aku rase laptop ni ok walaupun aku pakai laptop lain.

Wednesday, August 12, 2009

spending a week at hospital!




ya,bertemu lagi kita lagi di blog yang indah ini. yang sebenarnya aku dah tak attend kelas hampir seminngu, aku kene demam panas.huh, memang panas giler, sampai menggigil aku. dah la dgn blood pressure aku tinggi,kalah mak aku. aku start demam kat uia nilai lagi, starting from rabu lagi. lepas habis training taekwondo, aku start sakit sendi, sakit urat and macam macam lagi, then start pagi khamis, aku dah mule demam.

mula mula ok je, takde la heavy sangat then jadi heavy pulak dan menyebabkan aku terpaksa pergi ke health centre uia. lame jugak la aku tunggu, ramai orang yang demam. then sampai la giliran aku. first of all aku nak cakap sori kepada UIA kerana terpaksa mengatakan ini; 'doktor UIA Nilai macam sial, babi anak haram!',ok that's all. sape yg pernah pergi, mereka tahu la macam mana doktor layan korg, betol tak? hahaha! aku pun bengang then terus aku gerak balik rumah kat selayang, aku jumpe panel UIA kat klinik famili dekat area rumah aku.

tepat pada hari ahad, serangan bermula...aku jadi gigil, badan jadi panas and nak meletop, urat rasa macam nak putus. so, lepas aku admitted kat ampang puteri, ok la sket,kot? hehehe! so until now, ok la dari tak ok langsung tapi ade 1 weird kat sini.aku akan start demam bile nak dekat maghrib, itu yang aku pelik, doktor pun jadi pelik tapi takpe la,lambat laun dapat gak detect,hahaha! ok la, cau dulu

LOKASI: Ampang Puteri Hospital,wad 432
MASA: 11.20 malam
CONNECTION: kejap gune broadband,kejap gune wireless provided by Hospital

Saturday, August 1, 2009

Malam Aspirasi Seni Bersama Mu Palestin 2009



pada hari sabtu, tanggal 1 Ogos 2009, PEMBINA dan ISMA telah menganjurkan Malam Aspirasi Seni Bersama Mu Palestin 2009 bertempat di Pusat Dakwah Islamiah Negeri Sembilan, berdekatan dengan Stadium Paroi. Aku dengan member dorm aku pergi ke sana. Kebetulan member aku salah seorang sukarelawan pada malam itu. kebetulan juga pada malam itu, Era FM telah menganjurkan pesta ape kebende entah, naik bingit kepala aku dengar. hahaha.

bermacam jenis program yang terdapat di situ, seperti gerai jualan, pendaftaran untuk menjadi ahli PEMBINA dan ISMA. berbaloi jugak la aku pergi sana, boleh gak release stress lepas exam pagi tadi iaitu Basic Themes Al Quran dan Arab.huhuhu. waktu malam pulak, ade pidato, nasyid dan sajak. tapi part yang paling best nasyid la, Muadz and the Gang buat persembahan nasyid. beliau medendangkan pelbagai lagu inspirasi untuk Palestin dan untuk remaja. mungkin kedengaran untuk remaja lain macam skema tapi bagi, nak dengar lagu yang rock-rock tak kesah tapi kadang kadang kene ade jugak la pengisian rohani utk kesedaran diri.

pada malam itu juga ia menceritakan bagaimana Palestina di tawan hingga kekejaman yang dilakukan Laknatullah Yahudi. Khaibar Ya Yahud! mampus kau yahudi!

erm, itu je kot yang aku mampu taip pasal Malam Aspirasi Seni ini. kalau ade kat tempat korang program, pergilah utk membantu saudara kita di Palestina.

Takbir!

Thursday, July 30, 2009

Kejayaan Yang Hebat Selepas Setahun

tadi aku merayap internet jap, then aku masuk page sekolah, terpapar satu post yang bertajuk "Kejayaan SMKSP di Peringkat Kebangsaan". wow! hebat jugak sekolah aku ni, sepeninggalan ku selama setahun, telah pergi ke peringkat Kebangsaan dalam Kejohanan Pidato Asrama. aku berbangga dengan kejayaan bekas sekolahku. aku harap kejayaan ini berterusan sehingga ke peringkat dunia. tapi untuk kalau diikutkan, aku dah sampai peringkat dunia tapi sayang tiada apa apa yang aku terima untuk itu. by the way, aku tak kisah sangat pun. tapi aku harap SMKSP akan lebih mantap dari segi akademik dan sukan. sukan pun penting gak,

Saturday, July 11, 2009

McLead 2009

kenapa mesti pergi? hmm, tak perlu aku tanyakan lagi soalan itu, sebab kalau tak pergi, memang rugi, ape yg aku boley ckp utk prog ni mmg best. program ni dianjurkan utk student leaders. huhuhu, bangga gak la, walaupun presiden kelab taewkondo, tp dianggap sebagai leaders gk, terharu giler!

so, program ni dianjurkan kat Puteri Resort, Melaka, kampung bleha bapak aku. malangnya, aku tak sempat nak jenguk nenek aku kt melaka sbb jadual padat sgt. aku smpt post blog ni pn sbb kt sni ade wifi, huhuhu.

semasa di program ni, mcm mcm jenis module dijalankan utk menjadi student leaders yg bagos. di samping tu, dpt berkenalan dgn CFS PJ, best gak la, idea mereka mmg yg terbaik!

what can i say, it's really good, astonishing and marvellous, damn!
hahaha, hmm, that's all i can wrote now, i got to rush,buh bye!

tempat berblog: Puteri Resort, Melaka
tarikh:11 julai 2009
masa: 11.01pm
connection: free wifi provided by hotel management

Saturday, July 4, 2009

Transformers Terbaik!

walaweyh, aku baru blk dr wayang kt time square. aku amek premiere class, so lg best la, privacy/ mmg terbaik la dok kt premiere, dilayan seperti VIP, dapat masuk awal n many more. back to the Transformers, mmg terbaik, aku four thumbs up la, selama 2 jam 30 minit aku tgk, mmg yf terhebat, dgn CGI efek yg gempak real cam kt dunia sebenar, dgn lakonan hebat shia la beouf and megan fox. hui! aku tak terkata la wei! smpi sini je aku boleh tulis

Friday, July 3, 2009

Berminat? pelik pulak

telah dekat sebulan aku menjalani kehidupan sebagai pelajar universiti, hmmm, macam-macam yang aku dapat, kawan, pengalaman dan jawatan. bila masuk sini, dah tak boleh memain, kena belajar je, huhuhu

back to the topic, berminat?pelik pulak, ape kena mengenanya ngan aku? ade la weii, dulu aku kurang berminat pada MJ tapi skrg minat plak, pelik aku, hahaha. selepas mendengar kematian MJ, aku cam terkejut gak la tp nk wt cmne, dh ajal dia tp ramai yg tak taw pasl kematian tokoh ulama Islam sedunia, hmmm, eh, aku lupe plak namanye, aritu baru je bce, sori. sejak kematian MJ ni, aku tetibe pulak berminat mendengar lagu dia, and ajaibnya, aku kt rumah skrg dan telah download sume lagu beliau, mmg best dan terbaik! MJ ni yg bestnye dia boleh buat moonwalk, robot dance and other else. kira dia ni king of pop, terbaik la aku bole ckp. huhhuhu.

ok la, aku gerak dulu, TRANSFORMERS : Revenge Of The Fallen memanggil!
hahaha
xsabar nk tgok!
hi

Thursday, June 18, 2009

Bermulanya hari sebagai Pelajar Universiti

Assalammualaikum, huhu, ade gak time free nak update blog ni, rasenye dh lame sgt kot xupdate blog ni kan? aku tahu, korg msti trtungu tunggu ape yg trjadi kpde ku di CFS Nilai ni kan? ok then, aku akan ceritakan sekarang.

sejak aku sampai di CFS Nilai ni, aku rase begitu teruja dan bangga, kerana berjaya juga aku masuk ke sini dan tunaikan impian ibu bapaku yang ingin melihat aku masuk universiti. sebenarnya, impian untuk masuk ke uia telah lame ku idamkan dan menjadi cita2 ku untuk masuk uia, walaupun aku biasa masuk uia tetapi itu hanya masuk sahaja, bukannya menjadi pelajar uia. impianku utk masuk uia ni telah ku azamkan sejak kecil lagi aku amat berbangga masuk ke uia kerana ia adalah salah satu universiti yg terhebat di dunia kerana telah melahirkan berbagai manusia yg hebat dan mantap dari pelbagai aspek.

hari2 ku telah bermula sebagai pelajar CFS, perghh, amat penat skali, jadualnya amat padat dan mantap, hahahaha. juz for info, aku dapat setahun je, mngkin ramai ckp mcm ni;hebat la kaw dpt setahun, tapi hakikatnya, cukup struggle untuk habiskan setahun ni sebenarnya. kelas yg amat padat, assignmet yg agak bnyk dan bermcm mcm lg yg harus dibuat utk habiskan setahun ni.

antara mata pelajaran yg diajar dalm kos aku iaitu Human Science ialah

Basic Political Science
Basic Sociology and Anthropology
Basic History
Basic Communication
Religions In Malaysia
Bahasa Arab(level 1)
Bahasa Inggeris(level 6, poyo gler nk ckp gk level tu, hahaha!)
Computing

tu je yg aku igt, len sume x blaja lg
hihihihi
quite struggle gk la nk habiskan sume ni, assignment msti bnyk, huhuhu, pening gak kepala aku nk faham bnde ni tp insya'allah, dgn izin Allah, boleh.

tu je la dpt ku update sekarang, bile ade time lg, aku update ok.

MASA:9.11 malam
TEMPAT:CFS IIUM NILAI, BLOK B2 MAHALLAH ABD RAHMAN IBN AUF BILIK B2-3-10
CONNECTION:MAXIS BROADBAND(pinjam mmber pnye, hehehe)

Tuesday, June 2, 2009

Hari-hari di CFSIIUM Nilai

ade gak time nk update blog ini, stlh smgu ta'aruf, smpt update utk kali ke-2.ok kali ni, ak dh ade kt CFSIIUM Nilai,hmpr smgu ak disini, penat jgk. penat ape? penat tido, penat makan, penat main,penat lepak! hahaha, itu lah aktiviti kami selama smgu ni. tp bg ak, ak dh dpt EPT ngan APT result smlm iaitu ari isnin, ak dpt EPT level 6, arab level 1 which means ak dok kt CFSIIUM Nilai hanya setahun,huhuhuhu

brckp psl setahun,ak agk gmbira jgk la, xdok lama2 kt CFS ni tp yg sedihnya, struggle gile! jadual ak pak ngan blaja je, xley g mana2, klas taekwondo ak akan start pd bln 7 ni, module pn xbwt lg utk trainee, pasti akan penat. kirenye kt uia ni ak gmbira la sbb spruh hidup ak mse kcik kt uia je, xde kt tmpt len.hahaha, poyo gler!

hurm, smpi disini je la coretan ak, sok dh stat klas, huhuhu, slame setahun ak akn di CFS, doakan ak berjaya!

coretan beakhir disini.

Thursday, May 28, 2009

Bermulanya Kehidupan Sebagai Seorang Pelajar Universiti

agak lama aku tidak update blog ini, hampir bersawang blog aku ni,hahaha. papepun, aku selamat memasuki ke Pusat Asasi UIAM, pagar untuk ke Taman Ilmu Dan Budi. Disini aku amek kos Human Science, mngkin ramai yg igt kos ini tidak pnting tp bg ak, kos ni pnting la sbb klau tak pnting, knpe ditawarkan, btol x? huhuhu.aku sempat update kejpa je blog ni, igt nk update mgu lps, tp sibuk ngan ta'aruf week selama smgu jd bersawang la blog ni

hurm, pada 29 may bru abis sesi orientasi, relax la sket, tp sok dh kne grak pergi ke CFSIIUM Nilai di Negeri Sembilan. Ha! kedatangan ku ke Negeri Sembilan akan menyebabkan Negeri Sembilan menjadi Negeri Sepuluh.hahahaha.xD

Kami ta'aruf di PJ dahulu. Owh UiaPJ, aku ske disini, tmptnye dkat ngan umh ku. for info, aku habiskan separuh hidup aku di UiaPJ pada suatu ketika dahulu ketika ku kecil, disini la tmpt ku bermain, sekolah dan yg plg xkan lupe dlm hidup aku ialah, aku sesat kt sini tyme kecik dan nk blk sndir.hahaha.aku tergelak bile mndgr mak aku bercerita ttng akui ketika kecil ku disini.
Tempat ini menggamit perasaan aku, mengimbau kembali memori yg tidak berpenghujung, menjadi nostalgia yg hebat dlm hidup aku.

huh, puas aku menaip ttg CFS dan diriku, senang2 lagi, aku update lagi yer

Saturday, May 16, 2009

Berkarnival Malam-malam

ya, pada tanggal 14 May, tepat pada 12 tgh malam, 1 rancangan mengejut telah dirancang oleh seorang polan(xoleh disiarkan nama, takot dia riak!ahaks!) pada jam itu, pdot, lehin dan aku telah bergerak ke restoran A Malik di Danau Kota. Kenapa aku tulis pasal ni? kerana pdot dan lehin amat teruja dgn 1 bnde yg aku cadangkan iaitu; SHEESHA! ahaks!

pada malam itu, setelah kami smpi di restoran itu, kam trus order sheesha dgn perasa double applemint, ahaks! dan selepas itu, kami order makan. setelah abis makan, kami pn ape lg, berSHESSHA la,bhahaha! pada kali pertama ini, lehin dan pdot tumbang dan aku je yg steady cm James Bond, ahaks! kirenye, sheesha malam itu aku yg habiskan, hebat kan kan kan?xD

selepas penta berSHEESHA, telah trjd lg plan yg xtdk dirancang iaitu; mandi kolam air panas di Selayang, ahaks! macam haram kan kan kan? sume xdi rancang,huhuhu. tepat kol 2 kami bergerak dari danau ke rumah lehin utk mngambil ape yg ptot ke kolam air panas. stlh smpi, kami di soal siasat oleh Pegawai Siasatan Rumah Lehin iaitu mak beliau, ahaks! anda terkena kali ni! setelah disoal siasat, kami dibebaskan dgn dibenarkan pergi ke kolam air panas

setelah smpi di kolam air panas, kami teruja utk terjun tp xbrani kerana air panas smpi nk masak telor ak(oops! bkn telor kami, telur ayam, bhahaha!) kami pn berendam smpi kol 4. dan skali lg, plan yg xdirancang! cm giler juga, kami rancang nk ke damansara utk ke tmpt Pusat Asasi UIA. dari Selayang, kami pn bergerak, dan utk informasi, aku yg bwk kete nmlm tu. ahaks!

BERSAMBUNG...

Friday, May 8, 2009

24 May check in to CFSIIUM

ya, pada 24 May 2009 pada sesi petang, aku akan bergerak masuk ke CFSIIUM whch means foundation studies. ramai juga rakan-rakanku masuk ke sana tp kebanyakkannya ambik course science, so mereka akan ditempatkan di Petaling Jaya. Semua bakal student CFSIIUM akan register di Pusat Matrikulasi UIA Petaling Jaya dan selepas pendaftaran, barulah akan pergi ke tempat masing-masing; ART course seperti Human Science, Islamic Revealed Knowledge, Syariah, Law dan sebagainya ditempatkan di Nilai.SCIENCE course sperti Sains Fizik, Sains Hayat, Engineering, Seni Bina dan berkaitan dgn Pure Science kecuali Seni Bina akan ditempatkan di Petaling Jaya. Kenapa Seni Bina ditempatkan di Petaling Jaya? Kerana Studio utk Seni Bina hanya terdapat di Petaling Jaya sahaja

Tetapi utk Sains Medik pulak, akan ditempatkan khas di Kuantan, kalau tak salah la
apa-apa pun, bersyukurla dpt msuk uia kerana org lain berebut nak msuk uia. jgn la xaccept offer.

Syarikat-syarikat multinasional sekarang menagih Graduan dari IIUM.so, korg bwt la keputusan nk msuk mne.


BLOG ini hanya untuk Student CFSIIUM yang bakal masuk pde 2 mgu lg
harap maklum

Monday, April 27, 2009

Things that always with me

this is things that currently i always brought it wherever i go








wallet; penting sebab dalam wallet ade duit, IC dan lesen







kunci; penting la, klau korg kelua takkan tak nak kunci pintu? dan utk motor jugak! xD







jam; penting la , sebab mase itu emas. dan penting juga utk aku sebab mak aku bagi! hehehe...







thumbdrive; aku tak tahu kenapa aku selalu bawak, tp aku mmg kena bawa, tak tahu pasal pe..
huhuhu...









earphone; aku mmg selalu bwk sebab aku selalu dgr lagu!

hurm, itu shje ttg barang yg aku suke bwk
that's all

Thursday, April 23, 2009

My Favourite Sitcom



ha, inilah sitkom kegemaranku selama ini, macam mana aku boleh kenal sitkom ni?
aku kenal cerita ni melalui info. mula2 aku tgk info kt Astro, aku bukak la channel Hallmark 702, then perasan title The Nanny kat info, mula2 igt cerita The Nanny ni pasal nenek so tidak ada attraction la nak tengok. Then pada 1 masa, tertekan la channel Hallmark 702 ni dan cerita The Nanny tgh main

so, dah terlajak, tgk la. Then bila aku tnegok, The Nanny tu lawa, hahahaha! start dari tu aku attracted nak tengok lagi. Cerita ni mmg best, sesuai utk keluarga. Serius best, rugi sape tak tengok. Channel The Nanny ni kt Hallmark 702, dan On Air pada pukul 8 hingga 9 pagi, 6 petang dan 12 hingga 1 pagi.
watch it!

The Nanny

Starring:
Fran Drescher:Fran Fine
Charles Shaughnessy:Maxwell Sheffield
Daniel Davis:Niles
Lauren Lane:Cee Cee Babcock
Nicholle Tom:Margaret
Benjamin Salisbury:Brighton
Madeline Zima:Gracie

Tuesday, April 21, 2009

BeRADIKAL Sana Sini!

ya, hari ini pada tanggal 22 April 2009 bersamaan dengan, err...lpe lak
kau orang cari la sendiri, hehehehe xD
tepat pada pukul 8 pagi, aku dan Hood telah memulakan keRADIKALan kami di Institut Memandu SKEM atau nama panjangnya, Silap Korner Engkau Mati; bak kata Cikgu Hawa yang jaga motor kt SKEM

setelah sampai disana, kami bersarapan dahulu di kantin SKEM, ya makanannya sungguh enak dan berkhasiat. setelah habis bersarapan, kami memulakan latihan motor kami selama 1 jam di Litar SKEM yakni dalam fantasi kami, Litar Sepang! setelah habis berlatih, Hood dengan bangganya mengatakan;'Bro, aku sakit perut!' aduh, ketika itu, aku ada game badminton di Selayang Mall yakni dalam fantasi kami, Stadium Bukit Jalil!

setelah Hood berjaya melabur dengan banyak, kami meneruskan keRADIKALan kami di Selayang Mall. Yang sedang bermain badminton disana adalah Haziq;Team Manager RADIKAL, Herai-Sam; Bro Bulu, Kroll; Abang Kentut, Cuk; Hensem mcm Kacuk,Asyran; T1.26b, versi Terminator Malaysia tapi dalam pembinaan, Ikram; Tuan Pegawai IPD Gombak tapi yang tidak berkelayakan. Setelah sampai disana, kami telah memulakan perlawanan RADIKAL kami selama 3 jam tanpa henti, ya, sungguh best. Tepat pada pukul 1, kami telah habis perlawanan dan bercadang untuk makan di Ketapang, berhadapan Pasar Bintang tetapi malangnya, ia tutup. lalu kami berpakat ke Barakath Corner di rumah Hood. setelah sampai disana, kami memesan makanan lalu kami membuli Mamak dengan pesanan kami sampai kami pening apa yg kami order. Sepanjang makan itu, kami bercerita keRADIKALan sewaktu terikat dengan ajaran RADIKAL ini suatu masa dahulu. Kami masih mengamalkannya tapi hanya pada waktu tertentu. hahaha! selepas itu, RADIKAL diteruskan dirumah aku di Laksamana Puri, yakni sebuah Kondo yg mempunyai swimming pool. Setelah sampai disana, dengan bangganya, kami terjun ke dalam kolam yg indah lagi berseri dgn kulat haram! dgn ini telah tiba di penghujungnya, keRADIKAlan kami terhenti setelah semua orang kecut setelah berendam selama 45 minit di dlm kolam mandi, setelah itu, kami semua lepak dirumah aku sambil bertukar cerita yg hot dan baru

dgn ini;sekian,terima kasih

coretan tentang RADIKAL; created by Along ;author and owner of this blog

Sunday, April 19, 2009

Lidahku berbelit membacanye...

ak amek ni dr post zafan
hahaha, best..klau bley ckp ni, konfm ckp english cm mat saleh

ok, say it out loud!

1. If you understand, say understand. If you dont
understand, say dont understand.But if you understand
and say dontt understand. How do I understand that you
understand? Understand!

2.I wish to wish the wish you wish to wish,
but if you wish the wish thewitch wishes, I wont
wish the wish you wish to wish.

4 A sailor went to sea to see, what he could see.
And all he could see was sea, sea, sea.

5 Purple Paper People, Purple
Paper People, Purple Paper People

6 If two witches were watching two watches,
which witch would watch which watch?

7 I thought a thought.But the thought I thought
wasnt the thought I thought I thought. If the
thought I thought I thought had been the thought I
thought, I wouldnt have thought so much.

8 Once a fellow met a fellow In a field of beans.
Said a fellow to a fellow,If a fellow asks a fellow,
Can a fellow tell a fellow What a fellow means?

9.Mr Inside went over to see Mr Outside. Mr Inside
stood outside and called to MrOutside inside.Mr Outside
answered Mr Inside from inside and Told Mr Inside to
come inside. Mr Inside said and told Mr Outside to come
outside.Mr Outside and Mr Inside argued from inside and outside
about going outside or coming inside. Finally,
Mr Outside coaxed Mr Inside to come inside, then both Mr
Outside and Mr Inside went outside to the riverside.

10..SHE SELLS SEA SHELLS ON THE SEA SHORE ,
BUT THE SEA SHELLS THAT SHESELLS, ON THE SEA SHORE
ARE NOT THE REAL ONES.

11..The owner of the inside inn was inside his
inside inn with his inside outside
his inside inn.

12.. If one doctor doctors another doctor
does the doctor who doctors the doctor
doctor the doctor the way the doctor he is
doctoring doctors? Or does the doctor
doctor the way the doctor who doctors doctors?
When a doctor falls ill another doctor
doctor the doctor. Does the doctor doctoring
the doctor doctor the doctor in his
own way or does the doctor doctoring the doctor
doctors the doctor in the doctor way.

13..We surely shall see the sun shine shortly.
Whether the weather be fine, Orwhether the
weather be not, Whether the weather be cold Or
whether the weatherbe hot, We'll weather the
weather Whatever the weather, Whether we like
it or not. Watch? Whether the weather is hot.

14..Nine nice night nurses nursing nicely .

15 .A flea and a fly in a flue Said
"the fly Oh what should we do" Said the flea
"Let us fly Said the fly Let us flee."So
they flew through a flaw in the flue

16..If you tell Tom to tell a tongue-twister
his tongue will be twisted as
tongue-twister twists tongues.

17..Mr. See owned a saw.And Mr. Soar
owned a seesaw. Now See saw
sawed Soar seesaw Before Soar saw See,
Which made Soar sore.Had
Soar seen See saw Before See sawed Soar seesaw,
Seesaw would not have sawed Soar seesaw. So See
saw sawed Soarseesaw.But it was sad to
see Soar so sore Just because See saw sawed
Soar seesaw.

Sunday, April 12, 2009

Jatuh, Jatuh, Jatuh!

video
jatuh jatuh jatuh!

Siapakah Ini?



ntah la, tp yg ak taw, ak syg dye!

Wednesday, April 8, 2009

Transformation!

Selepas Perhimpunan Agung UMNO dn selepas pemilihan untuk jentera baru parti, agak mengecewakan kerana Dato' Mukhriz tidak dpt mnjawat jawatan Ketua Pemuda UMNO...
ntah la, ak rse Dato' Mukhriz lebih berkelayakan dn lebih brpengalaman dr KJ...
seharusnya, sesiapa yg disabotkan dgn kesalahan disiplin dan politik wang, tidak seharusnya dibenarkan bertanding. Seharusnya, UMNO perlu lebih telus jika ingin menghapuskan rasuah dn politik wang. ini tidak, jika begini jdnya, boleh berkubur UMNO mcm ni..
Rakyat sdg melihat ape yg anda lakukan..
ak tidak memihak mna2..
tetapi lbh suka mnjdi pemerhati politik..kerajaan pembangkang seharusnya berkerjasama dlm membantu menghapuskan gejala ini...wahai pemimpin, pimpinlah rakyat mu dg betul dn telus, jgnlah hnya mementingkan kemewahan dunia, igtlah, di akhirat nti kmu yg akn mnjawab pertnyaan-Nya...

Tuesday, March 17, 2009

New Result!

Berkemungkinan besar ak msuk UIA kot
result yg ok utk msuk adalah Human Science n Architecture..
course ni ak minat...
brkenaan binaan n politik..
nsib bek kne ngan minat ak...
huhuhu...
ak brharap sgt dpt msuk...
sbb ni akn jd batu loncatan ak..
huhuhu..
wish me luck guys!

Tuesday, March 3, 2009

Form 5 Slide; different song

lagu kena tukar kerana telah melanggar polisi Youtube dan The Bravery xkasi publish lagu beliau kt Youtube

Part 1



Part 2




enjoy it!

Thursday, February 12, 2009

Novel Maniac!

Ni adalah antara list novel ak yg trbru...

A.D.A.M
Hatiku Di Harajuku
Ungu Karmila
Bagaikan Puteri.

Coming Soon...



Cinta Sang Ratu
Hijab Sang Pencinta
Mandatori
Tombirou
Tombirou Terakhir
Satu Janji
Rahsia Perindu
Ranggau
Semangat Hutan

Fuh, aku nk jdkn novel diatas mnjadi koleksi peribadi ak..
serius best cter Ramlee Awang Murshid...
so, followers blog, jgn lpe bli novel beliau..


----------------
Now playing: Ibnor Reza - Meneka Dalam Kesamaran
via FoxyTunes

Tuesday, February 10, 2009

Pendaftaran Untuk IPTA 2008/2009

ini antara senarai pilihan aku untuk masuk ke IPTA:

Pilihan 1: Asasi Bahasa Inggeris(UIAM)
Pilihan 2: Diploma TESL(UDM)
Pilihan 3: Diploma Pengajian Islam(Al-Quran dan Al-Sunnah)(UDM)
Pilihan 4: Diploma Teknologi Maklumat(Multimedia)(UDM)
Pilihan 5: Asasi Undang-Undang(UIAM)
Pilihan 6: Asasi Ilmu Pengetahuan Berteraskan Wahyu(UIAM)
Pilihan 7: Diploma Pengajian Perniagaan(UiTM)
Pilihan 8: Diploma Statistik(UiTM)

inilah menjadi pilihan aku untuk melanjutkan pelajaran ke universiti or diploma or matric...
kalau ade cadangan yg lebih bgos, bg la ..
huhuhu...

Sunday, February 8, 2009

GIG Best di Surau Addiniyah!

pd 8 february 209, jam kol 8.00 mlm, aku mdpt 1 msg dr kwnku yg brnme hood..
aku rse korg knal kn? EX KP SMKSP, takkan xknl? huhuhuhu..
aku mdpt msg brbunyi begini;'Bro,Ceramah Palestin Menangis, Ust Ridhuan Md Nor. Slps Isya' kt surau tmpt aku' Ha, ble ak dpt msg tu, ak pnye la seronok..
huhuhu..
sje je, nk wat pengisian jiwa ku yg kacau ni lg liar..
ku ingin melakukan satu transformasi untuk mnjadi lebih baik agar menjadi teramat baik
Then, aku pn brgrak ke tmn perumahan hood, smpi je ak dirumah hood, ku trus ajk beliau
minum di Barakath Corner...wah3!
tepat pkol 9, kmi brgrak ke surau utk berjamaah Isya' brsme...
slps hbis isya', kmi brsedia utk mndgr cermah dr ustz ridhuan...
ak sebak ble mndgrkn pengalaman dr ustz trsebut...
tpt kol 11.00 mlm, ceramah itu pn habis..
huhuhu..
skali skale, dpt juge mengisikn jiwa yg kosong ini dr jd xtntu hala..
papepon, thx kpde hood, yg mnjdi perantara kpd ak utk ceramah ini..
amat brmkne kpdeku...

ENDING?
Best x cter gig ku td?
muahahaha...
Salam Alaik...

Tuesday, January 13, 2009

FINALLY!

, have some work to do..

OMG, praise be to ALLAH bcoz gave this chance..
i really appreciate it..
i have a 3-Month contract with IIUM and at there, i became assistant trainer for taekwondo, the thing that i love, like my heart n my soul!
again..

TAEKWONDO! MY HEART MY SOUL


i cant live without it..
n lastly, end of this year, i may fly to singapore for my first international tournament, kre wakil Malaysia la, huhuhu..
wish me luck n harap2 impian utk g oversea trcpai gk...
GANBATTE, CHAIYOK!